Pakanaverkko paheksuu uskonnoille tärkeiden tilojen vahingoittamista

Tiedote 13.9.2010

Pakanaverkko esittää surunvalittelunsa Turun buddhalaisille rakenteilla olevaa temppeliä kohtaan tehtyjen tuhotöiden johdosta.

Vaikka buddhalaisuutta ei yleensä lasketa pakanauskonnoksi, pakanoiden on erittäin helppo samaistua rauhanomaisen vähemmistöuskonnon kohtaamiin vainoihin.

– Toivomme tasa-arvoista yhteiskuntaa, jossa kaikkien näkemysten edustajat voisivat elää rinnakkain ja toisiaan kunnioittaen, toteaa puheenjohtaja Kimmo Rantala.

Pakanaverkko on huolestunut viime aikojen väkivaltaisista hyökkäyksistä vähemmistöjä kohtaan ja toivoo, että tämänkinkertaiset tuhopolttajat saataisiin mahdollisimman pian kiinni. Kenenkään ei pitäisi joutua elämään pelossa. Toisten pyhien paikkojen hävittäminen on aina yhtä tuomittavaa riippumatta siitä, onko kyseessä kulttuurihistoriallisesti arvokas kirkko, vasta rakenteilla oleva temppeli vai luonnollisesti syntynyt lehto.

Pakanaverkko ry

Pakanaverkko (https://www.pakanaverkko.fi) on rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä suomalaisten pakanoiden yhteistyötä ja tarjota puolueetonta tietoa pakanauskonnoista sekä yksityishenkilöille että medialle. Yhdistys pyrkii edistämään todellisen uskonnonvapauden toteutumista ja saattamaan pakanauskonnot kristinuskon kanssa tasavertaiseen asemaan maassamme.

Lisätietoja antaa tiedottaja Tiina Malinen (puhelin 044 200 6586, sähköposti).