Diskordianismi

Diskordianismi on uskonto naamioituna monimutkaiseksi vitsiksi tai kenties monimutkainen vitsi naamioituna uskonnoksi. Ken tietää…muttei kerro.

Mitä tiedämme diskordianismista?

Kreikkalainen jumalatar, Eris (roomalaisten Discordia), on diskordianismin keskiössä – missä ikinä se sitten onkaan käpyrauhasen ja Ohion välillä. Eris on epäsovun ja hämmennyksen jumalatar, joka muun muassa hämmenteli Zeuksen järjestämiä bileitä kostoksi siitä, ettei häntä oltu kutsuttu. Siitä seurasi myöhemmin legendan mukaan Troijan sota (tai toisen legendan mukaan kreikkalaisroomalaisten jumalten vetäytyminen ihmisten keskuudesta) ja jäljelle jäi kultaisen Καλλίστη-omenan symboli (Kallisti on kreikkaa ja tarkoittaa Kauneimmalle) ja myytti.

Kun ihmiskunta on ajan saatossa kääntynyt enemmän ja enemmän järjestyksen puoleen koettaen typeryydessään järjestää kaaoksen pois elämästään, ovat eräät yksilöt olleet sitä mieltä, että on aika nostaa epäjärjestys siihen arvoon, mikä sille kuuluu. Diskordianismissa yksi idea onkin luoda mahdollisimman paljon hämmennystä ympäröivään maailmaan järjestyksen tasapainoksi.

Principia Discordia on diskordianismin keskeisiä teoksia, mutta diskordianistit ovat myös luoneet monia muita omia tekstejä, käytänteitä, uskomuksia ja teorioita maailman menosta.

Mitä emme tiedä diskordianismista?

Diskordianistit pitävät eristä, joten diskordianismi on pitkälti käyttäjänsä näköinen uskonto. Siihen voi sisältyä hyvin monenlaista hämminkiä ja hämminki voi myös olla hyvin ulkoistettua. Hodarisämpylöitä ei saa syödä torstaisin eikä perjantaisin, joten aloittelevan diskordianistin oletetaan nauttivan hodarinsa pääosin torstaisin ja perjantaisin. Lolkaali on lokaali radikaali ja seepra(kirahvi)lla on luonnollisesti pitkä kaula. 5 = 6 ja 2+3=5.

Kaikki on totta, jopa väärät ja valheelliset asiat ovat tosia. Principia Discordia ei ole kirja, eikä se löydy osoitteesta www.principiadiscordia.com ellei internet ole kytketty käpyrauhasen taajuudelle – tai käpyrauhanen internetin taajuudelle riippuen, kumpi on kustannusteknisistä syistä kulloinkin edullisempaa.

Diskordianistit Käyttävät Aina Virallista Diskordianistista Asiakirjojen Numeroimisjärjestelmää.

Diskordiaanin On Kiellettyä Uskoa Mihinkään Lukemaansa.

NÄIN ON KIRJOITETTU! NIIN OLKOON. HAIL DISKORDIA!
SYYTTÄJÄT POIKKITELOITETAAN.

Tässä kirjoituksessa on yksi fnord. Löydätkö sen?