Retki esihistorian Euraan 12.-13.4!

Kiinnostaako Suomen esihistoria? Lähde retkelle Euraan! Pakanaverkko ry:n paikallisjaos MaailmanNapa järjestää retken Euran esihistoriallisiin kohteisiin 12.-13.4.2008. Retkelle lähdetään omilla autoilla, joten kimppakyyditys on kaiken avain. Jos autollisia ihmisiä ilmoittautuu tarpeeksi, retkelle on mahdollista osallistua myös tulemalla linja-autolla Euraan, josta poimimme tulijat kierrokselle – tiedustele tätä mahdollisuutta alla olevasta osoitteesta. Retken hinta on Pakanaverkon jäsenille 10 euroa, ei-jäsenille 15 euroa, jotka maksetaan paikan päällä. Ilmoittautumiset ja kyselyt osoitteeseen lehtonen.paivi[at]gmail.com 2.4. mennessä (mukaan oikea nimi, syntymäaika, mahdollinen jäsennumero, sähköpostiosoite, kotipaikkakunta, tieto oman auton käyttömahdollisuudesta ja mahdollinen halukkuus muinaishenkiseen yhteisruokailuun, josta tulee muutaman euron lisämaksu, riippuen osallistujamäärästä). Turusta on yhteislähtö lauantai-aamulla (osallistujille lähetetään sähköpostitse tarkempi aika ja paikka), muualta tulevat tapaamme Eurassa. Maksimimäärä 25 hlöä, paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä (eli hopi hopi!), mutta siitä voidaan venyä hiukan olosuhteista riippuen – eli saanko järjestelyapua ruokailuun, löytyykö tarpeeksi autoja yms. Euran seutu Satakunnan eteläosassa on esihistorialtaan hyvin rikas. Ensimmäiset asukkaat saapuivat sinne jo noin 7000 vuotta sitten, kun suuri osa nykyisestä Suomen mantereesta oli vielä veden peitossa. Kivikautisia ja pronssikautisia löytöjä on seudulla paljon, vaikka tunnetuimmat jäljet muinaisesta elämästä ajoittuvatkin rautakaudelle, viikinkiajalle. Tietoja kohteista löydät foorumin Tapaamiset-osiosta ja uudesta Vox Paganorumista! Majoitumme Mannilaan, Mansikin leirikeskukseen, joka sijaitsee Säkylän Pyhäjärven rannalla, n. 15 km Euran keskustasta etelään. Majoituspaikan läheisyydestä löytyy myös viikinkiajan kylä, Härkänummi. Leirikeskuksessa on myös sauna, joten kylmäpäisimmät voivat käydä pulahtamassa Pyhäjärven aaltoihin, mikäli järvi on jäästä vapaa (tai sahata avannon?) Tarvitset mukaasi omat lakanat, makuupussi ei käy. Jos joku haluaa suunnitella vielä illaksi jotain ohjelmaa, siitä vaan. Selvittelen, millainen vierailu tuonne viikinkikylään voidaan tehdä, mutta jotain kivaa puuhaa voisi olla iltaohjelmassakin. Saunonnan lisäksi, ehkä. Mukaan voisi ainakin ottaa muinaispuku- tjsp. tyyppistä vaatetta/koruja kellä semmoista on, niin voimme lavastaa hienoja kuvia kalenteria ja/ tai Voxia varten. Tervetuloa!
toivoo Lemelina, MaNan euralainen paikallisaktiivi

 pienivasara.jpg

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*