Kuopion joulufeasti

Kuopiossa juhlitaan perinteisesti joulua, pesäpäiviä, talvipäivänseisausta tai miksi sitten kukin haluaa kyseistä ajankohtaa kutsua 24.-25.12.2009.

Juhla alkaa torstaina 24.12. klo 16 tilan koristelemisella. Tilana toimii perinteisesti Ranysin talo. Paikalle voi saapua jompana kumpana päivänä tai sitten voi tulla kahdeksi päiväksi. Yöpymistila järjestynee nopeimmille, pitkämatkaisimmille ja kissankestäville, mikäli asiasta sovitaan ajoissa etukäteen.

Juomahuolto on jokaisen oma asia. Paikalle on suotavaa tuoda riittävästi juomia, jottei lopu hauskanpito kesken :) Ruokahuolto järjestetään (jälleen perinteisesti) nyyttärimeiningillä, eli jokainen tuo jotain ja sitten tehdään juhlapöytä. Itse teen todennäköisesti rituaalikehän piparista (se on tehty liian monena jouluna, ei voi lopettaa perinnettä), salaattia ja jotain lämmintä, ehkä suolaisen piirakan. Rajoituksia ruoan suhteen on jokunen:

– ruuan tulee olla vähälaktoosista tai laktoositonta
– kalaa tai vedeneläviä _EI MISSÄÄN NIMESSÄ SAA TUODA_
– Paikalla olevien ruokarajoitteiden huomioon ottamista toivotaan, tosin joku raja tässäkin, eli laktoosi ja kala ovat ainoat, jotka on välttämätöntä ottaa huomioon (Ruokarajoitteisten EI-lista tällä hetkellä: Kala, kypsennetty kaali, laktoosia vaan vähäsen, pähkinät, TUOREET omena, päärynä, banaani, tomaatti ja persikka (näistä siis kypsennetyt käy vallan mainiosti), punainen liha) Omat ruokarajoitteet kannattaa ilmoittaa ajoissa, niin voidaan katsella tuomislistaa ja muutella sitä sen verran, että kaikille on riittävästi ruokaa.

Ajo- ja saapumisohjeet paikalle saa ilmoittauduttuaan. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta voidaan ottaa huomioon ihmisten ruokarajoitteet ja saadaan selville, mitä ruokaa on tulossa. Ilmoittautuessasi ilmoita kuka olet, mitä olisit tuomassa, minkälaisia ruokarajoitteita sinulla on ja lisäksi mihin aikaan olisit tulossa ja olisitko jäämässä yöksi. HUOM. koska kyse on yksittäisen pakanan kodista, ilmoittautuminen on välttämätöntä ja kodinomistajalla on veto-oikeus (tila on rajoitettu, kannattaa siis ilmoittautua nopeasti!) HUOM! TALO ON KISSAINEN TALO, JOTEN ALLERGIKKOJEN KANNATTAA OTTAA LÄÄKKEET MUKAAN.

Ilmoittautua voi osoitteeseen ranyselada(at) gmail.com

Feasti ohjelmassa on mm.

– paikan koristaminen
– jouluisten laulujen (painotteena pakanalliset ja vähän raskaammat) kuuntelu ja laulaminen
– hyvin syöminen ja juominen
– piparirituaalin kokoaminen
– mahdollisesti lautapelailu
– pakanallinen yhdessäolo
– on mahdollista että 24.12. päästään pakanalliseen yhteissaunaan, jos tämä siis kiinnostaa, pyyhe mukaan!

Tapahtuma on maksuton, joskin edellyttää ruoan paikalle tuomista ja sen järjestää KaRu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*