Taivaannaula: Talvennavan juhlistusta Tampereella

Talvennapa eli sydäntalvi on yksi suomenuskoisille tärkeä vuotuisjuhlista. Se sijoitetaan nykyisellään tammikuun 13. päivään. Talvennapa lopettaa talvipäivänseisauksena alkaneen joulunajan. Kansanperinteen mukaan se on talven kylmin päivä. Tuolloin talven selkä katkeaa, karhu kääntää kylkeään ja päivä alkaa taas hiljakkoin pidetä, koska Suuri tammi kaadetaan peittämästä Päivätärtä.

Meillä Hämeessä ollaan tunnetusti hitaita, joten juhlimme talvennapaa vasta kuukauden viimeisenä viikonloppuna. Luvassa on poikkishamanistinen, suomenuskoisviritteinen viikonloppu. Luvassa ennekaikkea lämmintä yhdessäoloa, pientä juhlistusta ja paljon rummutusta.
Varattuna on saunallinen mökki 28. – 30. päivä Tampereen Teiskossa.
Mökkiin mahtuu 20 henkeä.
Mökkissä ei ole sähköä, ja vessana toimii ulkohuussi eli eko-puucee.
Lämmitys hoituu takalla ja kamiinalla. Lämmin makuupussi on siis hyvä olla mukana. Kerrossängyt ovat käytössä, ja niissä on patja, peite ja tyyny; keittiössä kamiina, tasolevy; tuvassa lämmitysuuni, takka; puulämmitys. Vesi kannetaan kaivosta ja sauna lämmitetään itse.

Vuokrakuluihin Taivaannaulan, Pakanaverkon ja Lehdon jäsenet (sekä varattomat) osallistuvat kympillä, muut kahdellatoista eurolla. Maksaa voi paikanpäällä käteisellä. Jos ehdottomasti haluaa laittaa rahan tilille mainitse asiasta sähköpostissa.

Juhlapaikalle pääsee Tampereen seutuliikenteen bussilla, joskin jalkapatikkaa jää myös viitisen kilometriä bussilla tullen.Pyrkimyksenä on kuitenkin saada käyttöön auto ja kimppakyytejä järjesteille.

Ohjelma koostuu lähinnä mukavasta yhdessäolosta ja saunomisesta. Sekä perjantai että launatai-illalle on myös rumpupiiri. Lauantaina päivällä juhlistetaan Talvennapaa yhteisin menoin, muinaisuomalaiseen tyyliin. Jonkinlaista juhla-ateriaakin viritellään nyyttärimeiningillä lauantaina pävällä. Alkoholin kanssa ei ole aivan nollatoleranssia, saunakalja on siis ihan ok mutta kännäilyyn voi varata jonkin toisen viikonlopun.

Ilmoittautumiset osoitteeseen susieqtone at gmail.com.

Kerro ilmoittautuessasi mahdollisesta erikoisruokavaliosta, siitä mitä ruokaa voisit tuoda jaettavaksi asti ja olisiko autossasi tilaa ylimääräiselle. Mainitse myös että kyse on mökkiviikonlopusta koska Talvennapaa juhlistetaan Tampereella myös 21.1. Perjantaina, shamanistisin rummutusmenoin. Myös tuohon tapahtumaan ovat kaikki shamanistiseen työskentelyyn taipuvaiset tervetulleita. Mutta jotten sekavustu ilmoittautuneissa muistakaa mainita kummasta on kyse.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*